Jodå, självklart känner du igen dem! Bairnson & Paton is back!

Bästa läsare!

En musikbloggpostning under fliken “Gamla hjältar som fortfarande är still going strong”!

Skamligt nog glömmer jag alltför ofta att det finns ett band som utgjorde en mycket stor del av min musikaliska fostran från mina äldsta tonår och upp tills jag blev omkring 25 år gammal: Alan Parsons Project.

De flesta som diggar Pink Floyd – vilket jag gör – brukar inte bli det minsta besvärade när de erkänner att det säkert finns lika många skivor med APP som med PF. Snarare är det en merit. För ni minns väl vem som satt vid kontrollbordet när Pink Floyd spelade in “Atom hearth mother” och “Dark side of the moon”? Just det! Alan Parson.

En anledning till att Alan Parson inte kunde medverka vid inspelningen av Pink Floyds “Wish you were here”-album kom sig av att hans eget projekt – Alan Parsons Project – fått ett stort genombrott. Konceptet påminde lite om hur Harry Roche bildade sitt “band” “Harry Roche Constellation” för att spela in studioalbum, där bandet aldrig gav sig ut för att spela utanför skivstudions isolerade väggar. Men medan Harry Roche arrangerade samtida hits till ljudkulisser för 70-talets suddiga porrfilmer var Alan Parsons Project en intellektuell symbios av rock och pop. Självfallet måste man ju nämna Alans Parsons “partner in crime”, Eric Wolfson som också var en skicklig producent men också en duktig kompositör och inte alltför oäven sångare. Men dagens musikklipp skall inte handla om någon av dem, utan om två medmusiker i Alan Parsons Project, nämligen sologitarristen Ian Bairnson – ett namn som ofta nämns jämte Pink Floyds David Gilmmour – samt bassisten och sångaren David Paton.

Paton och Bairnson hade tillsammans med en annan Alan Parson-trummis vid namn Stuart Tosh bandet “Pilot”. Tidigare i år började de sondera terrängen för en återförening. Ett av alstren har vi fått höra på Patons egen kanal på YouTube.

Här, mina damer och herrar, bjuder jag på “Do me good” som säkert kommer gillas av er alla som liksom jag älskar allt som är relaterat till Alan Parsons Project.

På återhörande!

Hälsar eder Peter Harold

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s