Lichtmond och Alan Parsons sprider välljud

Bästa lyssnare!

I slutet av november förra året musikbloggade jag om två forna medlemmar i Alan Parsons Project – gitarristen Ian Bairnson och bassisten David Paton – som fortsätter att leverera god musik i samma hederliga stil som förr.

Alan Parsons Project finns inte längre (Eric Woolfson dog härom året), men Alan Parson fortsätter också som aktiv musiker och producent. I förra veckan skrev jag på forumet Flying Pig om ett klipp där han och Pink Floyds trummis Nick Mason riggade hans trumset som de gjorde 40 år tidigare när succéalbumet “Dark side of the moon” spelades in på Abbey Road-studion.

Här på min musikblogg vill jag uppmärksamma ett annat klipp som demonstrerar den gode Alan Parsons sällan visade sida som sångare. Under tiden i Alan Parsons Project höll han inte i många instrument, och hans sånginsatser var ytterst sällsynta. Men på senare år har han vunnit en bättre självkänsla som sångare. Och här har han lånat ut sin vänliga stämma till gruppen Lichtmond på den trallvänliga “Precious Life”. Håll till godo, kära vänner!

På återhörande!

Hälsar eder Peter Harold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s