Färskt i spelaren: Vincent Leboeuf Gadreau’s ISOS (och ett 19-minutersspår från Ukraina)

Bästa läsare!

Visst, jag är lite irriterad över att YouTube lägger upp en massa förslag på musik i länklistan på högersidan av deras hemsida för att locka mig att titta och lyssna på de klipp de valt ut. Jag vill inte bli manipulerad!!!!

Fast samtidigt måste jag erkänna att många av dessa tips är förvånansvärt nära min smak. För en liten stund visste jag inte om att det fanns en kanadensisk rockgrupp som heter ISOS, och än mindre att den består av multiinstrumentalisten Vincent Leboeuf Gadreau och hans trummis Étienne Doyon samt ett par extramusiker. Inte heller visste jag om att jag gillar hans alster. Men det gör jag nu. [länk]

Musikstilen kallas för “progressive rock” men har absolut ingenting med Mikael Wiehe, Björn Afzelius eller Nationalteatern att göra, utan handlar om rock när den är som mest teknisk – det ena solopartiet avlöser det andra, och melodin är inte densamma i slutet av låten som i början. Det växlar mellan inställsamma viskningar till mörk goth-sång och vice versa.

Vincent Leboeuf Gadreau kallar sitt nya soloprojekt för ISOS, och bjuder på de två första spåren från sitt album på YouTube: “Loving on standby pt.1 & pt2”:

Inte alls så tokigt, inte sant?!! Nästa klipp som jag råkat hamna på genom YouTubes uträkning kommer från Ukraina, och det kan ju passa bra i dagar som dessa med upplopp, statskupper och inbördeskrig. Här är Karfagen som framför sin 19½ minuter långa “Symphony of Sound”.

Kompetent in i varje takt, eller hur?!! Nästan som en musikalisk resebyrå, i mina öron! Karfagen betyder dock Kartago. Inte ett givet bandnamn från en grupp från Ukraina, kan man tänka.

Nå, nu skall jag hasta vidare. Min musikblogg är inte överdrivet aktiv, och privat har jag mest en massa prat i min mp3-spelare just nu. Lyssnar på föreläsningar under mina resor till och från jobbet.

På återhörande!

Hälsar eder Peter Harold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s