Hemma hos Derek W Dick – tur att karln inte bor i lägenhet

Bästa lyssnare!

Det har inte gått ett år sedan detta YouTube-klipp lades upp, och det har tyvärr bara haft 10’000 visningar hittills. Det är alldeles för få!!!

Det hela är en inspelning utförd i Marillions forne sångare Fish’ (Derek W Dick) hem som dessutom är studio i samband med att man repeterade inför en turné där material till en kommande skiva skulle framföras. Derek hade bestämt sig för att vända på processen, att först framföra musiken live och se vart melodierna utvecklade sig till och sedan spela in skivan. Den här processen använde även Pink Floyd fram till skivan “Animals” där två av melodierna hade framförts live. Den följande plattan – “The Wall” – var helt klar i studion innan Pink Floyd gjorde några livespelningar.

Även under sin solokarriär efter Marillion har Derek följt den moderna produktionsprocessen, och haft de största kommersiella framgångarna omedelbart efter att han lämnade bandet och fram till mot mitten av 1990-talet då han inte längre uppmärksammades lika flitigt av musikmedierna, fastän han hela tiden fortsatt att producera musik. Bra musik till och med. Att han ratat de stora skivbolagen har kanske inte hjälpt till att hålla karriären på topp, men i gengäld har han haft en stark konstnärlig integritet. Ifjol gjorde han comeback efter ett uppehåll sedan 2008 genom att släppa albumet “A Feast of Consequences” som vi får höra ett par stycken ifrån i denna session där bandet alltså repeterade före turnén.

Man kan vara tacksam över att Derek inte bor i en lägenhet. Det måste bullra mycket…! 😉

Tidigare i år kom singeln “Blind to the Beautiful” på 36:e plats i den brittiska singellistan, vilket var Fish första singel på Topp-40 på över tjugo år. Stort grattis!

Senare i år, när gitarristen i bandet förhoppningsvis blivit frisk igen, kommer Fish att ge sig ut på Europa-turné igen med den färdiga skivan och eventuellt ny musik i live-repertoaren.

Snart skall jag ta ett djupdyk i annan udda musik. Till dess hälsar jag dig på återhörande, kära besökare.

Hälsar eder Peter Harold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s