Nästan en timma med Kaori Kobayashi – live från Java Jazz Festival 2013

sb Kaori Kobayashi

Bästa lyssnare!

Ge mig namnet på en kvinnlig saxofonist! Tveklöst kommer de flesta föreslå holländskan Candy Dulfer som förutom blev en stjärna som solist även lirade med de största namnen på musikscenen i slutet av 1980-talet och under 1990-talet. Sen blir det lite trögt med att plocka fram några namn. Jag klarar ett till; jag säger Lena Göransson. Sen är det inte säkert att alla vet vem hon är… Fast jag klarar i alla fall av att uttala hennes namn.

Nåväl, nu vill jag att ni lär er namnet Kaori Kobayashi. Hon kommer från Japan och spelar en poppig jazz vars japanska härkomst lyser genom när hon uppträder. Musiken är smittande glad – det är “anime”-känsla. Musik där man vet att tårar flyktar och ersätts av leenden.

I följande klipp spelar hon med sitt fenomenala band på Java Jazz Festival i våras (fast det var väl säkert redan sommar då i Indonesien…).

Nu vet jag att jazz inte alltid är så trevligt att sträcklyssna på. Men jag skulle rekommendera dig att slå på det här klippet och ha det på mellanhög volym i bakgrunden medan du läser läxorna. Eller högre volym när du diskar. Jag lovar dig, du kommer önska att du hade mer disk att ta hand om när du får jobba till dessa toner!

Ladies & gentlemen, Kaori Kobayashi med band!

Nå, vad tyckte ni? Vackert, inte sant?!! Och vilket band! Vid “Great India” fick jag ståpäls!!! Nå, nu släcker jag ner spelaren för den här gången. På återhörande!

Hälsar eder Peter Harold

2 thoughts on “Nästan en timma med Kaori Kobayashi – live från Java Jazz Festival 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s